Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Češku vladu potvrdili zastupnici u parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češku vladu koju čine tri stranke desnice i centra, a predvodi je liberalni premijer Mirek Topolanek, su u Pragu potvrdili zastupnici po završetku glasovanja koje je izravno prenosila državna televizija.

Glasovanjem u donjem domu parlamenta prekinuta je politička kriza koja je izbila nakon parlamentarnih izbora u lipnju, zbog koje je bivša komunistička zemlja više od sedam mjeseci bila bez stabilne vlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Izbori za Europski parlament, ilustracija - 4 "Iskoristi svoj glas" "Kad imaš 12 godina i vidiš da ti je mama umrla da te zaštiti, to se ne zaboravlja": Počela je ključna faza kampanje za promociju europskih izbora

Za vladu koja okuplja Građansku demokratsku stranku (ODS, liberalna desnica), kršćanske demokrate (KDU-CSL) i Stranku zelenih (SZ) glasovalo je 100 zastupnika, a 97 je bilo protiv, nakon povremeno burne rasprave koja je trajala više od devet sati.

Potvrdu nove vlade omogućila je najavljena suzdržanost dvoje
socijaldemokratskih zastupnika koji se nisu priklonili mišljenju stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene