Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kontroverzni češki predsjednik Vaclav Klaus, čija zemlja trenutačno predsjeda Europskom unijom, usporedio je, prenosi jedan francuski tjednik, 27-članu Uniju s negdašnjim Sovjetskim Savezom.


'Jedno je sigurno, u EU-u, kao što je bilo i u SSSR-u, važne se odluke ne donose u onim zemljama kojih se tiču', rekao je poznato protueruopski orijentiran Klaus u intervjuu što ga je objavio Paris Match. Klaus je još rekao da bi mnoge odgovornosti trebalo iz Bruxellesa vratiti zemljama članicama te da se nada kako nikad neće nastati jedna europska superdržava koja je cilj 'euronihilista', kako ih on naziva.

'Nisam ni za zajedničku vanjsku ni za zajedničku energetsku politiku', rekao je Klaus koji se protivi i izboru EU-ova predsjednika s trogodišnjim mandatom. Češki predsjednik, koji je zapanjio svjetske čelnike i razgnjevio ekologe izjavom da je globalno zagrijavanje obična 'laž', rekao je i da skorašnje održavanje susreta na vrhu G20 u Londonu nije mudra zamisao.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Brojne zemlje uvode sve jače mjere - od maski na otvorenom, zatvaranja kina i do posebnog vremena za odlazak starijih u kupovinu Koronavirus u Češkoj Češka zbog velikog rasta broja zaraženih zatvara kazališta i kina, nije isključena ni karantena. U Ukrajini u jednom danu umrlo više od 100 osoba

'Kriza je ekonomski fenomen s vlastitom unutarnjom dinamikom', rekao je. 'Pogrešno je mijenjati svijet ne bi li se ona riješila... Ne vjerujem da se rješenje može naći organiziranjem summita koji će okupiti 20 čelnika', zaključio je češki predsjednik.'