Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija zaplijenila noževe

Češki i njemački neonacisti obilježili savezničko bombardiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blizu 500 prosvjednika češke i njemačke krajnje desnice, prema podacima policije, okupilo se danas u češkom gradu Usti-nad-Labem kako bi obilježili 64. obljetnicu savezničkog bombardiranja tog grada 1945., prenosi AFP.

Skup su pratile brojne policijske snage. Njihovi protivnici su istaknuli da je to obilježavanje izlika za obilježavanje rođendana Adolfa Hitlera 20. travnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koncert neonacista u Križevcima 'Nije bilo obilježja, to je bio rođendan' Slika nije dostupna Njemačka: Neonacistički napad na židovski spomenik

Oko 1.250 policajaca je mobilizirano, prema podacima jednog policijskog dužnosnika. Prije manifestacije zaplijenjeno je oružje, noževi i bejzbol palice u tom gradu od 100.000 stanovnika.

>> VIDEO: Skinheadsi maltretirali studente

U veljači ove godine blizu 6.000 neonacista defiliralo je Dresdenom u počast žrtvama savezničkog bombardiranja 13. i 14. veljače 1945.

Povjesničari drže da su saveznička bombardiranja u travnju 1945. bila uperena na željezničku stanicu u Usti-nad-Labem, strateškom mjestu nacista nakon uništenja Dresdena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene