Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Češki bolničar optužen za sedam ubojstava i deset pokušaja ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud grada Hradec Kralove u središtu Češke optužio je jednog bolničara za sedam ubojstava i deset pokušaja ubojstava pacijenata bolnice Havlickuv Brod u istoj regiji, piše češki tisak u subotu.

Petr Zelenk (31), u zatvoru od prošlog prosinca, mogao bi biti osuđen na između 25 godina zatvora do doživotne, rekao je glasnogovornik suda, prenosi dnevni list Dnes.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Ubojstvo u Cetinju Sve se istražuje Policija otkrila što su našli u kući monstruma s Cetinja! Neutješni djed: "Da nam je bar jedno dijete ostavio"

Bolničar je optužen da je ubio svoje žrtve između svibnja i rujna
2006. dok je radio na odjelu anestezije i reanimacije bolnice.

On je priznao da je ubrizgao ogromne doze heparina, antikoagulansa koji izaziva krvarenja. Među žrtavama su uglavnom šezdesetogodišnji i sedamdesetogodišnji pacijenti.

- To sam radio da se nešto događa, da bude zbrke oko tih ljudi,
napisao je Zelenka tijekom boravka u zatvoru. Njegov odvjetnik rekao je da će se tijekom procesa pozivati na duševnu bolest koja se očituje morbidnim porivom da primjenjuje antikoagulans.
Nakon Zelenkova uhićenja, lokalni tisak je iznio pretpostavku da se bolničar nadahnuo romanom "Anđeli i demoni" Dana Browna, koji opisuje smrtonosnu upotrebu tog antikoagulansa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene