Andrej Babiš (Foto: AFP)
Andrej Babiš (Foto: AFP) Foto: Afp

Češki premijer Andrej Babiš dodatno je pojačao svoje snažno protivljenje tome da njegova država prima izbjeglice u svom subotnjem razgovoru za novine Pravo, poručivši da nijednog izbjeglicu Češka neće primiti.


Premijer Češke Andrej Babiš je poručio kako neće biti iznimaka, čak ni u humanitarnim slučajevima, poput sirijske ratne siročadi.

Vezani članci Slika nije dostupna Češka želi poslati stotine vojnika i policajca u pomoć Mađarskoj Slika nije dostupna SLIKOVIT OPIS 'To je pozicija dva ovna na brvnu'

"Zašto bismo ih trebali primiti? Imamo siročad koju trebamo pripremiti za život i ovdje u našoj državi"", rekao je Babiš, inače drugi najbogatiji Čeh.

Istaknuo je kako Češka pokazuje solidarnost kroz financijsku i medicinsku pomoć koju izravno šalje u Siriju i druga krizna žarišta.

Češki stav je jasan, dodao je: "Nećemo primiti nijednog izbjeglicu".

Babiš je pozvao druge države Europske unije da "pošalju jasan signal" protiv ilegalnih migracija tako da odbijaju migrante koji dolaze brodovima.

Osudio je i odluku Europske unije da pokrene proces sankcioniranja Mađarske i Poljske.

"Ne sviđa mi se ideja da Europska komisija djeluje protiv Poljske i Mađarske", naglasio je češki premijer, upitavši se ne očekuje li slična sudbina jednog dana i Češku. (Hina)