Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konzumiranje kanabisa u terapeutske svrhe dopušteno je s početkom mjeseca travnja i u Češkoj Republici.


S prvim danom travnja u Češkoj Republici na snagu je stupio zakon, koji dopušta pribavljanje kanabisa radi ublažavanja simptoma teških bolesti. Kako bi se izbjegla zlouporaba, kanabis će se moći nabaviti samo na liječnički elektronički recept radi ublažavanja simptoma bolesti kao što su rak, Parkinsonova bolest, psorijaza, multipla skleroza.

>> U Španjolskoj: Marihuanom protiv recesije!

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: AFP) U hrvatske ljekarne ponovno stiglo ulje kanabisa, moguće ga je dobiti na recept liječnika Slika nije dostupna Kanada će 2018. u potpunosti legalizirati marihuanu

Češka Republika će tijekom godinu dana uvoziti kanabis sve dok Nacionalni institut za kontrolu lijekova ne počne izdavati licence na pet godina domaćim uzgajivačima. Zemlja od 10,5 milijuna stanovnika, Češka je jedna od najliberalnijih europskih zemalja u pogledu kanabisa. Osobama koje se zateknu s do 15 grama marihuane ili uzgajaju u svome domu pet biljaka ne prijeti nikakva kazna. Postotak uživatelja kanabisa u Češkoj je pao s 20,3 posto u 2010. na 16,1 posto 2011., navodi Nacionalna kontrola droga.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook