Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro i licence za uzgoj

Češka legalizirala kanabis u svrhe liječenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzumiranje kanabisa u terapeutske svrhe dopušteno je s početkom mjeseca travnja i u Češkoj Republici.

S prvim danom travnja u Češkoj Republici na snagu je stupio zakon, koji dopušta pribavljanje kanabisa radi ublažavanja simptoma teških bolesti. Kako bi se izbjegla zlouporaba, kanabis će se moći nabaviti samo na liječnički elektronički recept radi ublažavanja simptoma bolesti kao što su rak, Parkinsonova bolest, psorijaza, multipla skleroza.

Pročitajte i ovo Otkriveni improvizirani laboratoriji u Dubravi - 5 Kućna radinost FOTO/VIDEO Policija otkrila nekoliko laboratorija za uzgoj trave u Dubravi: Neke bi opremljenost i dob dilera mogla iznenaditi Marihuana, ilustracija (Foto: AFP) Dobar posao u SAD-u Objavljeno koliko će zaraditi i ljudi zaposliti države koje do 2021. legaliziraju marihuanu

>> U Španjolskoj: Marihuanom protiv recesije!

Češka Republika će tijekom godinu dana uvoziti kanabis sve dok Nacionalni institut za kontrolu lijekova ne počne izdavati licence na pet godina domaćim uzgajivačima. Zemlja od 10,5 milijuna stanovnika, Češka je jedna od najliberalnijih europskih zemalja u pogledu kanabisa. Osobama koje se zateknu s do 15 grama marihuane ili uzgajaju u svome domu pet biljaka ne prijeti nikakva kazna. Postotak uživatelja kanabisa u Češkoj je pao s 20,3 posto u 2010. na 16,1 posto 2011., navodi Nacionalna kontrola droga.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene