Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samo što je umjesto strojnice na ramenu nosio dimnjačarsku četku.


Nakon uzrujane dojave jedne studentice, češki policajci dali su se u trk ne bi li ulovili "migranta odjevenog potpuno u crno i naoružanog strojnicom", samo da bi na kraju potrage pronašli - dimnjačara s četkom oko ramena.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Buknuo požar u domu za osobe s invaliditetom u Češkoj, poginulo osmero ljudi: "To je golema tragedija" Sumnjivac za napad u Češkoj (Foto: Policija) Otkriven identitet napadača: "Umislio je da je bolestan i da ga nitko ne želi liječiti, odlazio je u sve bolnice"

Policija u gradiću Damazlice, na jugoistoku Češke, primila je hitan poziv od prestravljene djevojke koja im je objasnila da je na ulici vidjela "tamnoputog muškarca, u potpuno crnoj odjeći, s bijelom kapom i vatrenim oružjem", rekla je glasnogovornica policije Dagmar Brozowa. Policajci su se trenutačno uputili na mjesto gdje je osoba viđena. "Utvrdili su da je riječ o dimnjačaru, koji je doista bio odjeven u crno i imao bijelu kapu", objasnila je Brozowa.

UŽIVO - IZVANREDNO STANJE U MAĐARSKOJ Mađari produžuju ogradu prema Rumunjskoj; Srbija: Nismo mi sabirni centar

"Samo što je umjesto strojnice na ramenu nosio dimnjačarsku četku", zaključila je.

Češka je jedna od zemalja koja odbija kvote za prihvat izbjeglica pa u ozračju napetosti, koja katkad prelazi i u histeriju, policija diljem zemlje dobiva sve više poziva uznemirenih građana koji tvrde da su u svojim mjestima primijetili strance. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook