Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propao posao vrijedan 1,4 milijarde eura

Česi odustaju od ugovora s Vladom RS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka elektroprivreda odlučila je raskinuti ugovor o ulaganjima u elektroenergetski sektor Republike Srpske jer entitetske vlasti nisu ispunile nijednu ugovornu odredbu na što su se obvezale pri potpisivanju ugovora prije deset mjeseci.

Ravnatelj tvrtke Nove elektrane RS-a Aleksandar Obradović izjavio je u srijedu u Banjoj Luci kako je ČEZ odlučio prodati 51 posto vlasničkog udjela u njoj kako bi nadoknadio dosadašnje troškove ulaganja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhitila ga policija Puljanin glumio zamjenika ministra RS i zarađivao Slika nije dostupna RS i Srbija planiraju integrirati elektroenergetske sustave

Ugovorom potpisanim između vlade RS-a i ČEZ-a bilo je predviđeno da Česi ulože milijardu i 400 milijuna eura. Vlada RS-a, odnosno Elektroprivreda koja je u njezinu vlasništvu, obvezala se pak na Nove elektrane RS-a prenijeti vlasništvo nad termoelektranom i rudnikom Gacko, što do sada nije učinila.

ČEZ je na temelju ugovora do sada uložio oko 200 milijuna eura u gotovini u Nove elektrane RS-a. 'Druga ugovorna strana nije ispunila svoje obveze koje proistječu iz sklopljenog sporazuma i tako je onemogućila provedbu projekta', kazao je Obradović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene