Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U znak solidarnosti

Učitelj godine: Obrijao glavu zbog učenika žrtve nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski učitelj postao je heroj nakon što je obrijao glavu zbog bolesnog učenika, kojeg su djeca maltretirala jer je zbog bolesti izgubio kosu.

Priča o ćelavom učitelju Ali Mohammadianu i njegovom učeniku iz jednog malog mjesta na zapadu Irana obišla je cijeli svijet. Naime, nakon što je Mohammadian primijetio da je jedan od njegovih učenika žrtva bullyinga jer više nema kosu koju je izgubio zbog bolesti i sam je, u znak solidarnosti, odlučio obrijati glavu.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

I doista, idući je dan u školu došao potpuno obrijane glave. Kada su to vidjeli i ostali su učenici iz razreda obrijali glavu, a nasilje kojemu je 8-godišnji dječak bio izložen je napokon prestalo.

LEGENDARNI PROFESOR: Pogledajte kako je iznenadio učenike!

Sve je počelo kada je primijetio da su ostali učenici 8-godišnjeg dječaka, koji je zbog bolesti ostao bez kose, izolirali. 'Tada je nestao osmijeh s njegovog lica i bio sam jako zabrinut zbog toga. Tako sam se i sjetio da bih mogao obrijati glavu i vratiti sve na pravi put', kazao je Mohammadian.

Učitelj objavio zajedničku fotografiju na Facebooku koja se munjevitom brzinom proširila po društvenim mrežama, a onda su je uočili i predstavnici medija. On je sada pravi heroj u svojoj zemlji, a pohvalio ga je i iranski predsjednik Hassan Rouhani.

Osim toga, iranska vlada je ponudila financijsku potporu kako bi se bolesni dječak izliječio. 'Jako sam sretan što je ovo što sam napravio dotaknulo mnoga srca. Ljudi su reagirali nevjerojatno pozitivno. Sada svi u školi žele obrijati glavu', kazao je 45-godišnji učitelj za The Guardian.

Inače, dječak ima problema s imunitetom, no liječnici još uvijek pokušavaju utvrditi o kojoj je bolesti riječ kako bi mogli što prije započeti s liječenjem. Za njegovo ozdravljenje sada navijaju svi u školi. 'Sada ga prijatelji i kolege podržavaju, a njemu se osmijeh napokon vratio na lice', kazao je učitelj Mohammadian.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene