Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iwao Hakamada osuđen je za ubojstvo svog šefa i njegove obitelji. Sada je oslobođen na temelju novih DNK dokaza. Sud je naložio ponovno suđenje.


Japanski sud odlučio je osloboditi muškarca osuđenog na smrtnu kaznu na temelju novih DNK dokaza, piše Huffington Post.  U četvrtak je sud ukinuo smrtnu kaznu i naredio da se 78-godišnji Iwao Hakamada pusti nakon 48 godina provedenih u zatvoru.

Vezani članci Papa Franjo (Foto: VaticanMedia-Foto/IPA/PIXSELL) Katolička Crkva promijenila stav o smrtnoj kazni Japan pogubio još šest članova kulta odgovornog za napad sarinom (Foto: AFP) Pogubljeno još šest članova kulta odgovornog za napad u kojem je ubijeno 13, a ozlijeđeno 6000 ljudi

On je tijekom boravka u zatvoru dobio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao zatvorenik osuđen na smrtnu kaznu koji je najviše vremena proveo u zatvoru. Na najstrožu kaznu osuđen je 1980. godine.

Nevin u zatvoru proveo 31 godinu

Sud je poručio da DNK analiza koju su pribavili njegovi odvjetnici sugerira su istražitelji izmišljali dokaze. Naloženo je ponovno suđneje.

Hakamada, inače profesionalni boksač, osuđen je za ubojstvo upravitelja tvrtke u kojoj je radio i njegove obitelji. On je prema optužnici nakon ubojstva zapalio njihov dom u Japanu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook