Teško oštećeni Boeing sa 152 putnika sletio je u Tel Aviv. Ima teško oštećen kotač, zbog čega je njegovo slijetanje bilo iznimno otežano i zbog čega je proglašen najviši stupanj pripravnosti, javlja Russia Today.

Galerija


Na izraelskom aerodromu Ben Gurion proglašeno je najviše stanje pripravnosti zbog oštećenog aviona. Avion je sigurno sletio oko 15:25, odnosno oko 4:25 po lokalnom vremenu.

Vezani članci Hidroelektrana Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obitelji stradalih u hidroelektrani Plat prvi put pred kamerama: "Naša djeca su zaslužila da netko odgovara za njihove živote" Avion, ilustracija (Foto: AFP) Otkazale mu kočnice: Avion pun putnika zabio se u zgradu na aerodromu

U Boeingu 737 se nalazi 152 putnika. Na aerodromu se nalazi više od sto vozila Hitne pomoći, vatrogasci, policija i sve ostale službe. Svi su u stanju pripravnosti, javlja Russia Today.

Radi se o avionu Boeing 737-400 tvrtke Electra Airways. Uspješno je sletio kočenjem motora kako bi održao pritisak na gumama.

Nema izvješća o ozljeđenima. Prije slijetanja, avion su u izraelski zračni prostor pratila dva borbena zrakoplova F-16.

Tijekom polijetanja iz Njemačke, na zrakoplovu je pukla guma.

Plenković nakon maratonskog sastanka u Bruxellesu: "Nismo spavali gotovo 30 sati... Moramo biti odgovorni, riječ je o budućnosti Europe"