Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kremlj popušta

Čečenske vlasti traže od roditelja da dječacima daju ime Muhamed

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska pokrajina Čečenija pozvala je roditelje dječaka rođenih danas, na rođendan proroka Muhameda, da djeci nadjenu njegovo ime, prenose ruski mediji.

Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov najavio je da će svaki dječak rođen ovoga 9. ožujka, po gregorijanskom kalendaru, dobiti i po 50.000 rubalja (oko 7.500 tisuća kuna), što je svota dvostruka veća od prosječne ruske mjesečne plaće. Državna televizija Vesti 24 pokazala je bolničku sobu s novorođenom djecom u bolnici u Groznome, glavnome gradu Čečenije, koji je dan Muhamedova rođenja proslavio uz vatromet.

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog Ništa se ne zna "Svi nas odbijaju, dobili su zabranu!" Glasnogovornica Navaljnog otkrila strašne detalje kroz koje prolaze Vladimir Putin odgovor Macronu Nova prijetnja iz Kremlja: "Ako Francuska pošalje trupe u Ukrajinu, izravni je sukob neizbježan"

Neki analitičari napominju da je kao nagradu za gušenje pobune, Kremlj dopustio Kadirovu neke ustupke u svezi s islamskim kodeksom pa tako žene zaposlene u vladinim ustanovama u Čečeniji moraju nositi marame i duge suknje, a povremeno se u pokrajini zabranjuje konzumiranje alkohola. Dan rođenja proroka Muhameda islamski svijet u danas obilježava molitvom i klanjajući u džamijama u znak zahvalnosti Alahu koji im je podario učitelja. Muhamed je rođen u Meki 12. dana rebi ul-evela (trećeg mjeseca islamskog lunarnog kalendara) 571 godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene