Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Castro tvrdi da ga pitaju za 'svaku važniju odluku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanski predsjednik Fidel Castro tvrdi da ga se pita za "svaku važniju odluku", ali ne govori o svom oporavku i ne spominje nadnevak mogućeg povratka na vlast, u poruci objavljenoj u srijedu, godinu dana nakon predaje ovlasti bratu Raulu.

Fidel Castro (80) koji se oporavlja od operacije kojoj je bio podvrgnut u srpnju 2006. nakon teškog krvarenja u trbuhu, kaže u toj poruci koju su objavili dnevnici Granma i Juventud Rebelde, da će se "neumorno" boriti za ozdravljenje i još jednom napada Sjedinjene Države, "carstvo u rasulu koje je prijetnja svima".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Castro 'mekog' srca Uz Castrov 'blagoslov' otvoren Katolički centar na Kubi Slika nije dostupna Castro zaključio 'Kubanski ekonomski model više ne funkcionira'

Predaja ovlasti bratu Raulu, u načelu privremena, objavljena je 31. srpnja 2006.

Nitko se ne treba "zanositi" što se tiče mogućnosti da SAD koji "u sebi nosi klicu vlastitog uništenja, pregovara s Kubom", rekao je Castro.

Castro u poruci ne iznosi potankosti o tijeku svog oporavka, rekavši tek kako mu je on omogućio da "doživi jedinstveno iskustvo" koje mu je pomoglo da "upozna i spozna pitanja presudna za čovječanstvo".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene