Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon više od tri mjeseca kubanski lider Fidel Castro pojavio se na nacionalnoj televiziji i time opovrgnuo glasine da je preminuo ili da mu se zdrastveno stanje jako pogoršalo.


Castro (81) je u gotovo sat vremena dugom razgovoru za TV, doduše unaprijed snimljenom, ali prema podacima koje iznosio očito napravljenom isti dan, govorio jako polako o političkim pitanjima, odnosima sa SAD-om, ali se prisjetio i zbivanja tijekom "hladnog rata".

Vezani članci Slika nije dostupna Castrova novogodišnja poruka građanima Kube Slika nije dostupna Proslave u čast Fidela Castra

Kubanski lider je u razgovoru ponovno napao politiku SAD-a, a često se pozivao na nedavno objavljenu knjigu bivšeg predsjednika američkih Federalnih pričuva Alana Greenspana.

Castro je službeno 31. srpnja 2006. zbog narušenog zdravlja prenio sve političke ovlasti na brata Raula Castra, a otad se iznimno rijetko pojavljivao u javnosti. Zadnje pojavljivanje na nacionalnoj televiziji bilo je prije tri mjeseca. Izostanak njegova, inače redovnog, izlaska u javnost na rođendan 13. kolovoza potaklo je brojne glasine o njegovoj smrti, pogotovu u Miamiu, gdje je najbrojnija zajednica izbjeglih Kubanaca, protivnika Castrova režima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju