Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Časnica švedske vojske odavala tajne srpskom ljubavniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Časnica švedske vojske osumnjičena je za odavanje povjerljivih informacija o mirovnim operacijama NATO-a na Kosovu navodnom srbijanskom špijunu s kojim je bila u vezi, priopćila je u ponedjeljak švedska vojska.

Časnica, kojoj nije objavljeno ime, navodno je slala poruke elektronskom poštom o snagama KFOR-a Srbinu koji je na Kosovu radio kao prevoditelj, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Juan Tejedor Baron Gnjusan čin 25-godišnjak ubio ljubavnika i zabetonirao ga u kadi: Prekrio je sve kavom, otkriveno zašto Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem"

Časnica u sklopu švedskog kontingenta KFOR-a vezu s prevoditeljem počela je početkom 2006. godine, a ubrzo mu je počela slati povjerljive dokumente. 

Istražitelji su, prema priopćenju, uspjeli ući u trag porukama švedske časnice na računalu navodnog špijuna, zajedno
s tisućama povjerljivih dokumenata NATO-a i UN.

Navodni špijun, nazvan "Z", otkriven je prošle godine, nakon čega su ga ispitali dužnosnici NATO-a, ali je potom nestao. Nije poznato za koju državu ili organizaciju je radio.

Švedska časnica nije optužena za kazneno djelo, nego će je ispitati vojno stegovno povjerenstvo, navodi se.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene