Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bushov savjetnik Dan Bartlett podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjetnik od najvećeg povjerenja američkog predsjednika Georgea W. Busha i njegov dugogodišnji pomoćnik Dan Bartlett objavio je da podnosi ostavku na dužnost i nastavlja karijeru izvan vlade.

U priopćenju koje je objavila Bijela kuća, predsjednik Bush je izrazio žaljenje ali i razumijevanje za Bartlettovu odluku, ističući kako je on bio "istinski savjetnik, čiji je doprinos nemjerljiv".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kralj gafova' FOTO: Zašto će nam nedostajati George W. Bush Slika nije dostupna Bush objavio plan ulaganja u banke

Bartlett (36) je uz Busha proveo 14 godina, od njegove prve kampanje za guvernera Teksasa, preko dvije kampanje za Bijelu kuću, i šest godina predsjedništva obilježenih ratovima u Iraku i Afganistanu i globalnom borbom protiv terorizma.

Kao predsjednikov savjetnik, on je bio u centru odlučivanja u Bijeloj kući, a često je i javno istupao kada je trebalo braniti Busha u teškim situacijama vezanim uz nepopularni rat u Iraku, neadekvatnu reakciju vlade na uragan Katrina 2005., i poraz republikanaca na izborima za Kongres 2006.

Nakon ostavke ministra obrane Donalda Rumsfelda, odlazak Bartletta prva je veća promjena u najvišem osoblju Bijele kuće u posljednjih godinu dana.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene