Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik George W. Bush je na summitu NATO-Rusija u petak u Bukureštu rekao svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu da je "Hladni rat završio", rekao je španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos.


"Bush je rekao da je 'Hladni rat završen'", kazao je Moratinos novinarima nakon sastanka Vijeća NATO-Rusija, održanog u rumunjskom parlamentu.

Vezani članci Slika nije dostupna Policajac ozlijeđen u eksploziji nakon summita Putin-Bush Slika nije dostupna Summit Bush-Putin: Bez suglasnosti o štitu, ali intenziviranje dijaloga


Putin je pokazao želju za dijalogom posebice u rješavanju razmirica između NATO-a i Rusije u pitanju poput proširenja Saveza, Kosova i sporazuma o razoružanju konvencionalnih snaga u Europi, prenio je Moratinos.


"Putin je rekao da su mehanizam i instrumenti Vijeća NATO-Rusija korisni, da su valjani način u traženju nove arhitekture sigurnosti Europe", dodao je Moratinos.


"Postoje razilaženja poput sporazuma o konvencionalnim snagama u Europi, politici proširenja NATO-a i posebice o njezinu tempu", nastavio je španjolski ministar koji je ocijenio da se "Putin okrenuo konstruktivnom rješavanju tih pitanja".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju