Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush: Obnova nakon Katrine mogla bi potrajati godinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinu dana nakon što je uragan Katrina poharao američke savezne države na obalama Meksičkog zaljeva i uzdrmao politički opstanak Georgea W. Busha, američki predsjednik je u ponedjeljak navečer priznao da se potpunom oporavku tog područja još uvijek ne nazire kraj.

"Postoji nada, ali još puno toga treba učiniti. Ovo je godišnjica (Katrine) ali to ne znači da je sve gotovo. Iskreno, to je tek početak dugog procesa oporavka", kazao je Bush. 

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Poziv: Radovi u Samoboru - 6 Poziv Domagoja Mikića Već su mjesecima trebali normalno živjeti, a zbog teške mehanizacije do njih ne mogu hitna ni vatrogasci: "Samo si razmišljam da se njemu nešto dogodi"

Prema njegovim riječima, obnova bi mogla potrajati "godinama". Uragan Katrina, koji je prije godinu dana usmrtio 1.500 ljudi i uništio New Orleans, 

i dalje predstavlja opasnost za Busha jer ljude podsjeća na nesposobnost vlade da pravodobno odgovori na jednu od najvećih prirodnih katastrofa u povijesti Amerike. 

Mnogi stanovnici pogođenih država smatraju da bi odgovor vlade na katastrofu bio drugačiji da je u New Orleansu, na primjer, bilo više bogatijih ljudi. 

Bush to odbacuje ali priznaje da je uragan iznio na vidjelo rasnu podijeljenost Amerike. 

S približavanjem izbora za Kongres u studenom i s 40-postotnom potporom za Busha, očito je da se američki predsjednik nikada nije u potpunosti oporavio od štete koju je pretrpio u danima nakon Katrine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene