Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush objavio da putuje u Rusiju nakon Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush objavio je u srijedu da će nakon posjeta Hrvatskoj, otputovati u posjet Rusiji 6. travnja, na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Idem u Rusiju, predsjednik Putin me pozvao u Soči. Razgovarat ćemo o ugovoru o strateškom naoružanju, čiji je ključni dio obrana od projektila", rekao je Bush u Bijeloj kući na zajedničkom intervjuu s dopisnikom Hine i novinarima iz Rumunjske i Ukrajine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Bezličan, ali bolji od sina' Der Spiegel greškom objavio osmrtnicu Georgea Busha starijeg Slika nije dostupna Rušenje 'blizanaca' SAD se sjeća: Amerikanci obilježavaju 11. obljetnicu napada koji je promijenio svijet

Naglasio je kako je to nastavak razgovora koje su u Moskvi nedavno imali američki ministar obrane Robert Gates i državna tajnica Condoleezza Rice, sa svojim ruskim kolegama.

"Europske države željele bi da imamo dobre odnose s Rusijom i to je važno. No to ne znači da ne možemo iznositi neslaganja s onim što se događa s demokracijom u Rusiji", rekao je američki predsjednik.

Bush je izrazio optimizam da će se postići dogovor s Rusijom oko proturaketnog štita u Europi.

"Optimist sam u pogledu toga da možemo postići dogovor o tim važnim stvarima. Mnogo ljudi u Europi osjetilo bi olakšanje ako postignemo sporazum o proturaketnoj obrani", rekao je.

Rusija se snažno protivi planovima o postavljanju američkog proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj. Bush je još jednom naglasio kako taj sustav nije usmjeren protiv Rusije, ističući kako je broj projektila kojima bi sustav raspolagao neznatan u odnosu na ruski nuklearni arsenal.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene