Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteti ukrajinski prosvjednik

Bulatov: Mučenjem su me prisilili da kažem da sam američki špijun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bulatov je rekao da su ga otmičari prisilili da pred kamerom kaže da je prihvatio novac od američkog veleposlanstva da organizira prosvjede.

Ukrajinski protuvladin aktivist, koji je pobjegao iz zemlje nakon što je bio otet, izjavio je u četvrtak da je pod prijetnjom mučenja biti prisiljen deklarirati se američkim špijunom.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Dmitro Bulatov, čelnik prosvjedne skupine Automaidan, rekao je da su ga otmičari prisili da kaže pred kamerom da je prihvatio novac od američkog veleposlanstva da organizira protuvladine prosvjede u Ukrajini.

Kijev: 'Ima tek ogrebotine po licu, priča o otmici je lažna!'

"Govorio sam im laži samo da se okonča mučenje... U jednom trenutku sam im rekao da me ubiju jer to više nisam mogao izdržati", kazao je taj 35-godišnjak u Sveučilišnoj bolnici u Vilniusu gdje je na liječenju otkako je doputovao iz Ukrajine u nedjelju.

Bulatov, koji je pronađen okrvavljen i ozlijeđen u šumi izvan Kijeva 30. siječnja, izjavio je da su ga nepoznati napadači tukli i mučili.

'Proboli su mi ruke, razapeli me. Sjekli su mi uho, lice...'

On je rekao da se neće vratiti u Ukrajinu dok ne dobije jamstva da neće biti progonjen. Čelnici EU-a ponudili su mu pomoć nakon što je ukrajinska policija priopćila da ga želi optužiti zbog sudjelovanja u masovnim neredima.

"Želim da moja vlada da jamstva međunarodnoj zajednici da neću biti politički progonjen", rekao je Bulatov u izjavi za Reuters. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene