Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučen ukrajinski prosvjednik

'Proboli su mi ruke, razapeli me. Sjekli su mi uho, lice...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izmučenog prosvjednika ostavili su u šumi 2 dana, no uspio je pobjeći, prenosi Reuters.

Dmitro Bulatov (35) vodio je prosvjed ''auto-Maidan'' kada je nestao 22. siječnja. Jučer je pronađen u šumovitom području u blizini jednog sela.
Ukrajinska policija otvorila je istragu o tvrdnjama oporbenog aktivista da je tijekom prosvjeda protiv vladavine Viktora Janukoviča bio otet i mučen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu"

'Proboli su mi ruke, razapeli su me. Rasjekli su mi uho, sjekli mi lice. Tijelo mi je prekriveno crno-plavim modricama. Ostatak možete vidjeti. Hvala Bogu što sam živ', prepričao je ukrajinskoj televiziji.

VIDEO Ukrajina: Htjeli zapaliti gradsku vijećnicu, no jedino uspjeli napraviti kaos

'Nisu ga hranili posljednja dva dana. Znamo da je ostavljen u šumi te da je došao do sela. Naišao je na neke ljude pored trgovine i oni su pozvali njegove prijatelje', dodao je prijatelj Jurij.

Bulatov se liječi u privatnoj bolnici u Kijevu. Posjetio ga je zamjenik ukrajinske oporbe Petro Porošenko.'Pretukli su mu tijelo, ali mu nisu slomili duh', kazao je Porošenko po izlasku iz bolnice.

No, nakon što je cijeli svijet prenio Bulatovu priču, BBC je objavio da je izmučeni prosvjednik stavljen na policijsku tjeralicu, što je zbunilo bolničko osoblje koje ga liječi.

Policija i tužiteljstvo stigli su u bolnicu u kojoj se Bulatov oporavlja. I njegovi su pristalice ušli od straha da bi mogao biti uhićen pod optužbom da je organizirao masovne nerede. Naime, amnestija za prosvjednike je donesena, ali još nije stupila na snagu. (Agencija VLM/Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene