Obavijesti Video Pretražite Navigacija
21.svibnja

Bugarski predsjednik saziva parlament da bi prebrodio krizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarski predsjednik Rosen Plevneliev sazvat će sjednicu parlamenta 21. svibnja kako bi se brzo sastavila vlada i tako završio politički zastoj u najsiromašnijoj zemlji Europske unije.

Prema bugarskom zakonu predsjednik to mora učiniti u roku od mjesec dana od parlamentarnih izbora. Tek onda može od najveće skupine, stranke desnoga centra GERB tražiti da sastavi vladu.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

>>Njemačka će blokirati ulazak Rumunjske i Bugarske u Schengenski prostor

Izbori su bili 12. svibnja, a rezultat im je duboko podijeljen parlament jer sve druge stranke odbijaju suradnju s GERB-om

'Najveći izazov sad je vratiti povjerenje građana, a to se može samo uz pomoć funkcionalnog parlamenta i vlade', rekao je Plevneliev nakon razgovora s čelnicima četiriju stranaka koje imaju zastupnike u parlamentu.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene