Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Helikopteri u zraku

Bugarska provodi vojne vježbe na granici s Makedonijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Bugarska osjeća posljedice izbjegličke krize s Bliskog istoka.

Bugarska će vojska provesti seriju vojnih vježbi na granici s Makedonijom, koja je opterećena nezabilježenim valom izbjeglica.

Pročitajte i ovo Bjeloruska vojska Pogoršani odnosi sa Zapadom Ruski saveznik zvecka oružjem pored granice s EU: "Pripremamo se za uvođenje izvanrednog stanja" Slika nije dostupna Hodali cijelu noć 'Putujemo 25 dana. Spavamo na ulici, po parkovima. Što mislite, kako nam je...'

"Stanje u susjednim zemljama, Makedoniji, Srbiji i Grčkoj dosta je složena i moramo biti spremni na preventivnu reakciju", izjavila je šefica kabineta bugarskog ministara obrane Valerija Kardaševska. Nekoliko tisuća ljudi ušlo je posljednja dva dana iz Makedonije u Srbiju pošto su makedonske vlasti odustale od pokušaja da kontroliraju priljev migranata u zemlju. Dolasci ne jenjavaju jer grčki brodovi prevoze izbjeglice sa svojih otoka na kopno. Bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da policijski helikopteri nadlijeću bugarsko-makedonsku granicu i dijelove granice s Makedonijom.

Oko tisuću migranata prešlo iz Srbije u Mađarsku

"Nismo zabrinuti da bi nas mogli kritizirati zato jer se vojne vježbe održavaju blizu granice. Njihova je svrha prevencija i zadaća je naših vojnih snaga da pomognu policiji u osiguranju granice bude li tio potrebno", rekla je Kardaševska.

I Bugarska osjeća posljedice izbjegličke krize s Bliskog istoka. U posljednje dvije godine u toj je zemlji izbjeglički status zatražilo 25 tisuća ljudi, kao u prethodna dva desetljeća zajedno. Bugarska je pojačala graničnu policiju, opremila ih novim kamerama i senzorima i širi sigurnosnu ogradu na granici s Turskom koja će biti duga 160 kilometara i trebala bi biti gotova do kraja godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene