Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Budućnost BiH upitna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budućnost Bosne i Hercegovine je upitna, izjavio je danas u Banjoj Luci član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović, dan nakon što je na izvanrednom zasjedanju Narodna skupština RS usvojila Rezoluciju kojom se odbacuje proglašenje neovisnosti Kosova i kojom se prijeti raspisivanjem referenduma o statusu RS.

Komentirajući tu Rezoluciju, Radmanović je kazao da je "jasno vidljivo, a što ne piše u Rezoluciji, da je Bosna i Hercegovina upitna ukoliko budu postojali oni koji misle da samo oni trebaju živjeti u BiH i o njoj odlučivati".

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Bošnjački član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić je izjavio da Rezolucija o Kosovu, koju je u četvrtak kasno navečer usvojio parlament RS, nema nikakvog pravnog učinka, jer entiteti nisu države i nemaju odgovarajuće ovlasti.

Silajdžić je također odbacio i prijetnje Narodne skupštine Republike Srpske o raspisivanju referenduma u tom entitetu o njegovu statusu jer, po Silajdžićevu tumačenju, referendum pripada svim građanima BiH.

"Republika Srpska je vlasništvo svih građana BiH, kao i onih koji su je napustili zbog genocida i etničkog čišćenja", rekao je Silajdžić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene