Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Nekoliko je njemačkih policajaca ozlijeđeno tijekom noći u uličnom nasilju koje je izbilo u njemačkom gradu Stuttgartu, potvrdila je u nedjelju rano ujutro policija.


"Stanje je bilo potpuno izvan kontrole", kazao je glasnogovornik. Nejasno je koja je pozadina nereda.

Vezani članci Prazne police, ilustracija U strahu od nove karantene Nijemci prazne police u trgovinama: Objavljeno koji je najtraženiji proizvod London Svijet ujedinjen u borbi protiv rasizma i policijske brutalnosti prema manjinama: "Bez pravde nema mira!", "Ne rasističkoj policiji!"

Kamenjem kojim su popločene ulice izgrednici su gađali policajce i razbijali izloge u centru grada.

Nekoliko skupina nasilnika izašlo je na ulice gradskog centra i nasilje je izbilo oko ponoći a policija je izvijestila da se radi o nekoliko stotina izgrednika. Na području Schlossplatza i susjedne glavne trgovačke ulice Koenigstrassen opljačkane su trgovine.

Ima ozlijeđenih ljudi, među njima i policajaca, a policija je neke osobe uhitila, no nije objavila koliko je ukupno uhićenih. Policija je zatražila pomoć svih raspoloživih specijalnih snaga na području države Baden-Wuerttemberg.

Nakon nekoliko sati stanje je pod kontrolom, kazao je kasnije tijekom jutra glasnogovornik policije dodajući da će u centru grada ostati jake policijske snage.

I prethodnih nekoliko vikenda na tom su području izbili sukobi s policijom no manjih razmjera.