Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brown želi parlamentu dati veće ovlasti u pitanju rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown je, nastojeći vratiti povjerenje javnosti u njegovu vladu uzdrmano zbivanjima u Iraku, predložio da se parlamentu pruži veća kontrola nad slanjem vojnika u rat.

Brown je u prvom predstavljanju svoje politike pred parlamentom, otkako je prošle srijede naslijedio Tonyja Blaira, rekao da planira prepustiti ili ograničiti svoje ovlasti na 12 područja koje je stoljećima imao čelnik vlade.

Pročitajte i ovo Stjepan Gluščić iz Ministarstva unutarnjih poslova i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) "Znamo da građani vole svoja vozila" Stručnjak pojašnjava filmske ovlasti policije: "Moguće je da policajac iskoči sa značkom pred vozilo, ali..." Slika nije dostupna Povjerenstvo za sukob interesa Ostaje li bitno tijelo bez ovlasti? Ukida se većina novčanih kazni, radna skupina u šoku: "Ovo je mnogo koraka unatrag"

Od zastupnika je zatražio da naprave nacrt rezolucije koja postavlja kriterije za glasovanje o razmještanju postrojbi. Brownovi pomoćnici su rekli da će se paziti da se osigura sposobnost vlade da poduzme brze akcije kako bi zaštitila nacionalnu sigurnost ili sigurnost vojnika.

"Vlada će se savjetovati o rezoluciji kako bi zajamčila da u teškim pitanjima mira i rata u konačnici odluku donosi Donji dom", rekao je Brown u parlamentu dodavši da ustavne promjene "ne smiju ugroziti sigurnost naših snaga ili bilo koje operativne odluke".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene