Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petero europskih čelnika koji su se okupili u Londonu na gospodarskom mini-summitu složili su se da su temelji europskog gospodarstva i dalje čvrsti, pozivajući ipak na veću transparentnost u radu financijskih ustanova, izjavio je britanski premijer Gordon Brown po završetku skupa.


"Temelji europskog gospodarstava i dalje su čvrsti", rekao je britanski premijer na početku tiskovne konferencije koju je održao zajedno s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, šefom talijanske vlade u ostavci Romanom Prodijem i predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Vezani članci Ministrica poljoprivrede, Marija Vučković Ministrica Vučković komentirala nakupce stoke na Banovini i poručila poljoprivrednicima: ''Nemojte prodavati stoku u bescjenje, tu je hrvatska administracija, pomoći ćemo" Temelji Njihovi temelji ne bi preživjeli ni manji potres, morat će ozbiljno porazgovarati s majstorima

Ipak, "pozivamo na veću transparentnost kako bismo imali bolje informirana tržišta", dodao je Brown. Više čelnika istaknulo je potrebu dodatne regulative zbog nedovoljne transparentnosti.

"Želimo poduzetnički, a ne špekulantski kapitalizam. Želimo
transparentnost zato što ne želimo protekcionizam. Želimo slobodno tržište, lojalnu konkurenciju i transparentnost", istaknuo je Sarkozy.

Europski čelnici pozvali su također na prekid nasilja u Keniji, a tamošnje čelnike vlade i oporbe da razgovaraju "radi dobrobiti
kenijskog naroda".