Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam ponudio

Brown spreman odstupiti ako dođe do sporazuma s liberalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown ponudio je da odstupi s mjesta čelnika Laburističke stranke ako uspiju sadašnja nastojanja da se stvori nova vlada s Liberalnim demokratima.

‘Ako postane jasno da se nacionalnom interesu, a to je stabilna i principijelna vlada, najbolje služi stvaranjem koalicije Laburističke stranke i Liberalnih demokrata, onda mislim da bih trebao napustiti tu dužnost, podržati vladu koja bi, po mojem gledanju, imala većinu u Donjem domu parlamenta’, rekao je Brown.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

>> Britanci potrošili 25 milijuna funti na izborno klađenje

Njegova je ponuda došla nakon što su četverodnevni pregovori liberala i konzervativaca došli do zastoja jer čelnik liberala Nick Clegg nije mogao biti siguran u punu potporu njegove stranke sporazumu s konzervativcima.

Laburisti koji žele ostati u vladi sada su ponudili ‘plan B’ liberalima koji su ustrajali na promjeni vodstva ako se sklopi liberalno-laburistički savez. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene