Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer Gordon Brown najavio je promjene u britanskom sigurnosnom sustavu kako bi se suprotstavio prijetnjama terorizma i nuklearnog oružja kao i modernijim izazovima poput pandemija i klimatskih promjena.


Brown je obećao modernizirati protuteroristički sustav i poteze koji će ubuduće otkrivati dosad povjerljive informacije o sigurnosnim prijetnjama kako bi se javnost više uključila u zaštitu zemlje.

Vezani članci Vili Beroš Na sastanku Beroša sa liječnicima zaključeno da će se problemi riješiti: "Obećao je da će na tome itekako poraditi, svi će dobiti potvrdu“ Premijer Andrej Plenković u Šibeniku Plenković odgovorio Milanoviću: "On je licemjer, dodvorava se krajnjoj desnici. Pa nije uzalud danas spomenuo Stojadinovića"

Također je najavio stvaranje snaga za brzo djelovanje od oko tisuću pripadnika policije, hitnih službi i drugih, za potrebe krhkih zemalja kojima treba humanitarna pomoć, mirovne snage ili pomoć u obnovi.

'Priroda prijetnji i opasnosti s kojima se suočavamo posljednjih se desetljeća potpuno promijenila, učinivši sve nekadašnje pretpostavke o obrani zemlje i međunarodnoj sigurnosti preživjelim', rekao je Brown u govoru u parlamentu o vladinoj sigurnosnoj strategiji.