Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brown obećao nove mjere za jačanje sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown najavio je promjene u britanskom sigurnosnom sustavu kako bi se suprotstavio prijetnjama terorizma i nuklearnog oružja kao i modernijim izazovima poput pandemija i klimatskih promjena.

Brown je obećao modernizirati protuteroristički sustav i poteze koji će ubuduće otkrivati dosad povjerljive informacije o sigurnosnim prijetnjama kako bi se javnost više uključila u zaštitu zemlje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Slika nije dostupna Nisu oni čuli neke naše političare... Gordon Brown najdosadniji britanski govornik

Također je najavio stvaranje snaga za brzo djelovanje od oko tisuću pripadnika policije, hitnih službi i drugih, za potrebe krhkih zemalja kojima treba humanitarna pomoć, mirovne snage ili pomoć u obnovi.

'Priroda prijetnji i opasnosti s kojima se suočavamo posljednjih se desetljeća potpuno promijenila, učinivši sve nekadašnje pretpostavke o obrani zemlje i međunarodnoj sigurnosti preživjelim', rekao je Brown u govoru u parlamentu o vladinoj sigurnosnoj strategiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene