Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i dalje raste

Broj žrtava uragana Dorian na Bahamima porastao na 43

Uragan Dorian (Foto: AFP)1
Uragan Dorian (Foto: AFP)1 Afp
Aktualno Galerija Uragan Dorian (Foto: AFP) Uragan Dorian (Foto: AFP) Foto: Afp Poplave u Freeportu nakon uragana Dorian (Foto: AFP) - 3 Poplave u Freeportu nakon uragana Dorian (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Uragan Dorian (Foto: AFP)1 Galerija 1/3 >>
Broj žrtava uraga Dorian na Bahamima je došao do 43, objavili su američki mediji u petak kasno navečer.

Pozivajući se na izjavu zastupnika premijera Huberta Minnisa, NBC je objavio kako se službeni broj žrtava popeo na 43 te da se očekuje kako će taj broj i dalje značajno rasti.

Pročitajte i ovo Joe Biden Zabrinuti lideri Joe Biden nakon vijesti o mrtvima u Gazi: "Provjeravamo kontradiktorne verzije" Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti

Washington Post je objavio da je 35 osoba umrlo od posljedica oluje na otoku Abacos, a još osam je nastradalo na Velikim Bahamima.

Potraga za nestalima i spasilačke misije se nastavljaju.

Uragan pete kategorije koji je poharao Bahame, do američke je obale u saveznim državama Južnoj i Sjevernoj Karolini stigao oslabljen, kao uragan prve kategorije. Unatoč tome, preko 280.000 tvrtki i kućanstava ostalo je bez električne energije.

Prognostičari upozoravaju da iako je Dorian oslabio, još uvijek je praćen jakim vjetrovima i predstavlja opasnost za živote i imovinu ljudi u tim državama, ali i u Virginiji. Stoga su guverneri tih država proglasili izvanredno stanje, zatvorili škole, otvorili skloništa i stavili u pripravnost pripadnike nacionalne garde.

U dvjema Karolinama je izdano upozorenje za evakuaciju oko 900.000 ljudi, ali se ne zna koliko je njih poslušalo to upozorenje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene