Broj žrtava uraga Dorian na Bahamima je došao do 43, objavili su američki mediji u petak kasno navečer.

Galerija


Pozivajući se na izjavu zastupnika premijera Huberta Minnisa, NBC je objavio kako se službeni broj žrtava popeo na 43 te da se očekuje kako će taj broj i dalje značajno rasti.

Vezani članci Ne ljubite svoje kokoši, upozoravaju američke zdravstvene vlastiv Nekima se zaista sve mora nacrtati, zdravstvene vlasti poslale apel: ''Ne ljubite kokoši!'' Zatvor, ilustracija (Foto: Gettyimages) ''Najefikasniji'' serijski ubojica u američkoj povijesti: Priznao 90 ubojstava

Washington Post je objavio da je 35 osoba umrlo od posljedica oluje na otoku Abacos, a još osam je nastradalo na Velikim Bahamima.

Potraga za nestalima i spasilačke misije se nastavljaju.

Uragan pete kategorije koji je poharao Bahame, do američke je obale u saveznim državama Južnoj i Sjevernoj Karolini stigao oslabljen, kao uragan prve kategorije. Unatoč tome, preko 280.000 tvrtki i kućanstava ostalo je bez električne energije.

Prognostičari upozoravaju da iako je Dorian oslabio, još uvijek je praćen jakim vjetrovima i predstavlja opasnost za živote i imovinu ljudi u tim državama, ali i u Virginiji. Stoga su guverneri tih država proglasili izvanredno stanje, zatvorili škole, otvorili skloništa i stavili u pripravnost pripadnike nacionalne garde.

U dvjema Karolinama je izdano upozorenje za evakuaciju oko 900.000 ljudi, ali se ne zna koliko je njih poslušalo to upozorenje. (Hina)