Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građanski rat

Broj mrtvih u Siriji premašio 43.000

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima sirijske oporbe, građanski je rat u Siriji dosad odnio živote više od 43.000 ljudi, što ne uključuje nestale zatočenike i prorežimske milicije.

Nasilje u Siriji uzrokovalo je smrt više od 43.000 osoba, od kojih više od 30.000 civila, od početka pobune protiv režima Bašara al-Asada prije gotovo 21 mjesec, izvijestio je u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spremni za donaciju Rusi OPCW-u nude dva milijuna dolara za uništenje Asadovih kemikalija Slika nije dostupna Vođa al-Nusre Prekretnica u Siriji: Ubijen Asadov najjači protivnik?

>> Rusi se ogradili od svog diplomata koji misli da bi Asad mogao pasti

Najmanje 30.195 civila stradalo je od 15. ožujka 2011., istaknuo je Opservatorij koji smatra također civilima one koji su uzeli oružje u ruke protiv postrojbi režima.

Broj ubijenih vojnika popeo se na 10.751, a onaj dezertera na 1.450, istaknula je ova nevladina organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja se oslanja na informacije mreže aktivista i medicinskih izvora u civilnim i vojnim bolnicama u zemlji. "Treba dodati još 692 ubijene osobe čiji identitet nije mogao biti utvrđen", rekao je predsjednik Opservatorija Rami Abdel Rahman.

No, ti podaci ne uključuju tisuće nestalih osoba u zatočeništvu, niti većinu mrtvih među prorežimskom milicijom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene