Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još 11 osoba se smatra nestalima

Broj mrtvih u sibirskoj hidrocentrali se popeo na 64

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj mrtvih u neviđenoj katastrofi u hidrocentrali Sajano Šušenskaja u Sibiru porastao je na 64 osobe, a još ih se 11 smatra nestalima, kazao je glasnogovornik spasioca.

'Pronašli smo 64 tijela a 11 osoba još uvijek se smatra nestalima', kazao je glasnogovornik. Hidrocentrala u regiji Hakasiji na jugu Sibira oštećena je u ponedjeljak u eksploziji za koju su odgovornost preuzeli čečenski borci. Ruske su vlasti objavile da u Sajano-Šušenskoj nisu pronađeni tragovi eksploziva i time opovrgli njihove tvrdnje.

Pročitajte i ovo Arktik zastrašujuć scenarij Nova prijetnja čovječanstvu stiže sa sjevera? Mogla bi nam se dogoditi pandemija zombi virusa Eksplozija u Rusiji Zapalio se vlak VIDEO Ukrajina je detonirala eksploziv na željezničkoj liniji u Sibiru?

>> Čečeni preuzeli odgovornost za eksploziju

Ruski premijer Vladimir Putin, koji je jučer posjetio Hakasiju, kazao je da nestale u katastrofi treba smatrati mrtvima, čime se njihov broj povećava na 75. Tvrtka RusHidro priopćila je da bi saniranje štete na hidrocentrali na rijeci Jenisej moglo potrajati do dvije godine. Eksplozija u kojoj je uništena trećina postrojenja, prvo se pripisivala naglom porastu tlaka vode u jednoj od deset turbina u centrali, koji je uzrokovao 'hidraulični udar' i uništio veći dio zgrade. Sajano Šušenska najveća je hidrocentrala u Rusiji i četvrta po veličini u svijetu. (S.D./Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene