Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Hormuškom tjesnacu

Drugi put u mjesec dana doplovili preblizu: Američki ratni brod ispalio 30 hitaca prema iranskim plovilima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ratni brod ispalio je oko 30 hitaca upozorenja nakon što se američkim brodovima u Hormuškom tjesnacu približilo 13 plovila mornarice iranske Islamske revolucionarne garde (IRGCN), priopćio je Pentagon u ponedjeljak.

Ovo je drugi put u posljednjih mjesec dana da su američka vojna plovila morala ispaliti upozoravajuće hice zbog, kako su naveli, opasnog ponašanja iranskih plovila u regiji, nakon relativnog zatišja tijekom prošle godine.

Pročitajte i ovo Marinci u Splitu - 4 Nemaju limita Američki mornari u Splitu: "Dođemo i trošimo puno novca na kopnu jer smo dugo na moru, želimo se što više zabaviti" Američki F-16 avion se srušio Drama na nebu: Amerika digla borbene avione u lovu na mali zrakoplov. "Tlo je podrhtavalo, sve se treslo"

Glasnogovornik Pentagona, John Kirby, kazao je da su pucnji upozorenja ispaljeni nakon što su se iranski brodovi približili na udaljenost od 150 metara američkim vojnim brodovima, uključujući i raketnoj krstarici USS Monterey, koji su pratili podmornicu Georgia.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene