Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski parlament:

Rusija i Kina možda upletene u ishod Brexita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješće članova britanskog parlamenta ukazalo na sumnje da su države poput Rusije ili Kine ometale glasovanje te tako utjecale na odluku napuštanja Europske unije.

Izvješće Odbora za javnu upravu i ustavne poslove (PACAC) odnosi se na pad stranice za registraciju glasača 7. lipnja. Stranica je postala nedostupna sto minuta prije isteka roka za registraciju i glasovanje na referendumu o članstvu Britanije u Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali... Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

Iako pad stranice nije direktno utjecao na ishod referenduma, natjerao je ministre da pomjere krajnji rok za registraciju što je potencijalno rezultiralo izostavljanjem desetcima tisuća ljudi iz procesa glasovanja.

Odbor tvrdi da postoje pokazatelji da je pad stranice, koji se pripisivao navali glasača, zapravo uzrokovan napadom za sprječavanje pristupa računalom sustavu (DDoS). Nitko nije direktno okrivljen za napad, izvještaj se pozivao na Ruske i Kineske prakse takvih napada. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene