Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže milijunsku odštetu

Britanski veterani dobili pravo tužiti zbog atomskih testova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 1000 bivših pripadnika britanske vojske koji su sudjelovali u ispitivanjima nuklearne tehnologije pedesetih godina prošlog stoljeća su dobili pravo tužiti vladu zbog zdravstvenih teškoća izazvanih nuklearnim zračenjem.

Veterani, koji namjeravaju pokrenuti tužbu kako bi dobili miljunsku odštetu, sudjelovali su u britanskim nuklearnim ispitivanjima u Australija i na Pacifiku. Ministarstvo obrane, koje niječe nemar, pokušalo je na visokom sudu u Londonu zaustaviti sudski postupak tvrdeći da je pokrenut nakon pravnog roka. No sudac David Foskett je odbacio prigovor ministarstva i omogućio veteranima da nastave pravni postupak, izvijestila je agencija Associated Press.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Douglas Hern, predstavnik Udruge britanskih veterana nuklearnih ispitivanja, rekao je da se nada da će vlada sada pregovarati o nagodbi umjesto da se žali na presudu. Hern, star 73 godine, za smrt svoje 13-godišnje kćeri od raka okrivljuje svoje izlaganje zračenju. Ministarstvo je reklo da je razočarano presudom te da će je preispitati prije no što odluči o daljnjim koracima.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene