Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na "luksuzne" proizvode

Podivljale cijene natjerale trgovine na drastičnu mjeru: Postavili elektroničku zaštitu na sir, mlijeko...

Trgovački lanac Aldi
Trgovački lanac Aldi Foto: Afp
Suočeni sa rastućim cijenama proizvoda, britanske su trgovine počele stavljati elektroničku zaštitu na "luksuzne proizvode" - poput sira, maslaca i dječje hrane, kako bi spriječili njihovu krađu.

Britanski trgovački lanci počeli su stavljati elektroničku zaštitu na svakodnevne proizvode poput sira, maslaca, mesa i dječje hrane kako bi spriječili njihovu krađu. U jeku sve većih cijena hrane i svakodnevnih proizvoda, ovaj je potez naišao na osudu na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju" Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti

Slike koje su podijeljene na društvenim mrežama pokazuju Cheddar sir u trgovini Aldi u Wolverhamptonu kako na sebi nosi elektroničku zaštitu. Trgovački lanac Tesco je odlučio "zaštititi" tegle mlijeka za malu djecu, od kojih neke koštaju vrtoglavih 21 britansku funtu, prenosi Daily Mail.

Trgovčki lanci počeli su provoditi ovu mjeru nakon što je izvršni direktor grupe Sainsbury trgovačkih lanaca Simon Roberts upozorio da će se pritisak na budžete britanskih kućanstava "nastaviti povećavati s vremenom" zbog krize uzrokovane inflacijom.

"Zaista razumijemo koliko je trenutno teško milijunima kućanstava. Zato ulažemo 500 milijuna funti i radimo sve što možemo kako bismo zadržali niske cijene, pogotovo onih proizvoda koje kupci najčešće kupuju", rekao je. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene