Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eutanazija djece

SVJETSKI PRESEDAN U Belgiji će djeca odlučivati o vlastitoj smrti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijski je parlament izglasao zakon kojim je ta država postala prva zemlja na svijetu u kojoj se smrtno bolesnoj djeci može oduzeti život.

Belgijski parlament donio je zakon koji dopušta eutanaziju teško bolesnoj djeci, bez dobne granice. 'Za' je glasovalo 86 zastupnika, 'protiv' 44, dok ih je 12 bilo 'suzdržano', piše BBC.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Elisabeth Borne KONTROVERZNO PITANJE Francuska započinje javnu raspravu o eutanaziji: "Ne možemo zanemariti položaj onih koji traže aktivnu pomoć na kraju života"

Ovime je Belgija postala prva zemlja na svijetu u kojoj se smrtno bolesnoj djeci može oduzeti život. Dijete će trebati dozvolu roditelja, ali i potvrdu tri liječnika i psihologa da razumije što eutanazija točno znači. U parlamentu se u srijedu vodila žustra rasprava o ovoj temi. Protivnici zakona tvrdili su da dijete ne može odlučivati o životu i smrti.

EUTANAZIJA NAJMLAĐIH: U Belgiji će djeca odlučivati o vlastitoj smrti?

Zakon dopušta eutanaziju djeci koja su smrtno bolesna, u velikoj boli i ne postoji tretman koji bi ih izliječio. Sada kada je zakon dobio podršku parlamenta, da bi postao važeći treba ga potpisati kralj Philippe. Analitičari tvrde kako je riječ o formalnosti.

Nitko ne zna koliko djece bi moglo zatražiti eutanaziju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene