Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici elitne britanske postrojbe Special air service već šest mjeseci uvježbavaju skupinu libijskih specijalaca za protuterorističku borbu, piše britanski dnevnik Daily Telegraph.


Pozivajući se na izvore bliske SAS-u list tvrdi da je u to uključena skupina između četiri i 14 instruktora s britanske strane, a da je sve utvrđeno tajnim sporazumom dviju vlada.

Vezani članci Gina Raimondo Kinesko i američko ministarstvo trgovine surađivat će u rješavanju nesuglasica Suradnja Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića - 6 Što bi to bila "tvrda kohabitacija" i kako će izgledati u praksi? Prvi test uslijedit će već nakon inauguracije

Ministarstvo obrane u Londnu odbilo je komentirati ove informacije, ali je ministarstvo obrane na upit drugog dnevnika, Daily Maila, potvrdilo da Velika Britanija 'trenutno surađuje s Libijom na području obrane'.

Daily Telegraph navodi da je sporazum o suradnji na području protuterorističke borbe potpisao početkom 2009. premijer Gordon Brown, ali da ga je pripremila još 2004. vlada Tonya Blaira.

Pripadnici SAS-a, piše list, nisu dobro primili novu zadaću jer drže da su libijske vlasti bile te koje su poticale terorizam i odgovorne su za neke od najubitačnijih napada poput onoga kad je u postavljanju bombe u Pan-Amov zrakoplov poginulo 270 osoba u zraku i na tlu Lockerbya u Škotskoj.

Britanski specijalci su posebno ogorčeni jer moraju surađivati s vladom koja je dugo financijski i oružjem podržavala Irsku republikansku armiju protiv koje su se pripadnici SAS-a godinama uz velike žrtve borili u Sjevernoj Irskoj. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju