Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Želim biti nešto'

Britanski parlament izabrao novog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski parlament izabrao je novog predsjednika koji je obećao ‘raščistiti’ s prošlošću i odvesti tu povijesnu instituciju u 21. stoljeće.

Zastupnici su velikom većinom izabrali 46-godišnjeg konzervativca Johna Bercowa koji je neubičajeno mlad za taj položaj. Premijer Gordon Brown pozdravio je izbora Bercowa rekavši da će on biti prava osoba da ‘počne novo poglavlje’ nakon skandala oko troškova parlamenta. ‘Nedvojbeno put ispred neće biti lak’, rekao je Brown dodavši da je Bercow pravi čovjek da vodi parlament na ‘putu obnove’.

Pročitajte i ovo Srbijanska oporba drži plakate s natpisima Odbili prisegnuti Konstituiran novi saziv Skupštine Srbije: Oporba napustila sjednicu, Hrvati ostali bez zastupnika Strašni prizor iz parlamenta Kritizirao vladajuću stranku VIDEO "Imate krv na svojim rukama": Zastupnik zagrmio za pozornicom pa se srušio, nije mu bilo spasa

Konzervativac Bercow, koji se zalagao za reforme u načinu rada parlamenta dobio je i široku potporu laburista. Bercow je dobio glasove 322 zastupnika i pobijedio kolegu konzervativca Georgea Younga za 51 glas. ‘Ja ne želim biti netko, ja želim učiniti nešto. Želim provesti reforme, obnovu, revitalizaciju i ponovno potvrđivanje temeljnih vrijednosti ove velike institucije u kontekstu 21. stoljeća’, rekao je Bercow. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene