Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOVOR NA DRUGOM KRAJU EUROPE

Bitanski ministar obrane: ''Putin je slika fašizma od prije 77 godina, za njega ovo ne može biti Dan pobjede''

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: DNEVNIK.hr
Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegovi generali slika su fašizma i tiranije od prije 77 godina, a njihova invazija na Ukrajinu obeščašćuje rusku vojnu prošlost, izjavio je u ponedjeljak britanski ministar obrane Ben Wallace.

U govoru koji se poklopio s ruskim mimohodom povodom Dana pobjede kojom se obilježava kraj Drugoga svjetskog rata, britanski ministar obrane Ben Wallace je rekao da su ruski generali suučesnici kao i njihov predsjednik te da bi se trebali suočiti s vojnim sudom zbog rata u Ukrajini.

"Invazijom na Ukrajinu, Putin i njegov uži krug generala sada odražavaju fašizam i tiraniju od prije 77 godina, ponavljajući pogreške totalitarnog režima prošlog stoljeća", rekao je.

"Za njih i za Putina ne može biti Dana pobjede, samo sramota i sigurni poraz u Ukrajini."

Pročitajte i ovo Parada u Moskvi povodom Dana pobjede - 3 DAN POBJEDE NAD NACIZMOM VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako je izgledala velika parada u Moskvi, objavljeno što je poremetilo Putinove planove
Pročitajte i ovo Proslava Dana pobjede u Moskvi - 2 ŽESTOKE BORBE U UKRAJINI Otkazani prelet zračnih snaga nije jedino što je pošlo po zlu na Putinovoj paradi. Kina poslala upozorenje Njemačkoj

Wallace je govorio dok se predsjednik Rusije Vladimir Putin obraćao vojsci na Crvenom trgu  na godišnjicu pobjede nad nacističkom Njemačkom, evocirajući sjećanje na sovjetsko herojstvo kako bi potaknuo svoju vojsku na pobjedu u Ukrajini.

Više o ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >> OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene