Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održala sastanak o Brexitu

Theresa May uvjerena da će postići dogovor s EU-om: "Istovremeno, vlada će nastaviti planirati za slučaj izostanka sporazuma"

Theresa May, britanska premijerka (Foto: AFP)
Theresa May, britanska premijerka (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanska premijerka Theresa May svojim je ministrima u ponedjeljak poručila da ostanu mirni i drže se njezinog plana za Brexit, iako su se pregovori s Europskom unijom o tom pitanju našli u slijepoj ulici.

Premijerka Theresa May je rekla da je njen plan jedini održiv i da ostaje uvjerena da će sporazum s EU-om biti dogovoren, izvijestio je je njezin ured u priopćenju.

Pročitajte i ovo Britanska premijerka Theresa May (Foto: AFP) Buran dan u parlamentu Britanski zastupnici odbili dogovor Therese May: Doznajte odgovore na neka od najvažnijih pitanja o sudbini Brexita Jean-Claude Juncker, Theresa May (Foto: AFP) Veliki poraz Therese May Britanski parlament blokirao Brexit, u srijedu glasanje o nepovjerenju vladi. Odmah stigla reakcija Europske komisije: ''Vrijeme istječe''

"Istovremeno će vlada nastaviti razumno planirati za slučaj izostanka sporazuma", rekla je May, stoji u izjavi.

Sastanak vlade trajao je oko četiri sata, izvijestio je Downing Street, istaknuvši da ministri stoje iza politike Therese May unatoč sve brojnijim pozivima da promijeni smjer.

May se čvrsto drži plana iz Chequersa o budućim odnosima s EU-om, unatoč napadima iz Unije.

"May je rekla da ćemo ostati mirni, sačuvati živce, i napraviti pritisak na EU oko nekih kritika koje su iznijeli", nakon sastanka je rekao ministar za Brexit, Dominic Raab.

"Isto tako, treba biti jasan da EU nije dala vjerodostojnu alternativu", dodao je. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene