Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanska policija: Osujećen atentat na Berezovskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Scotland Yard je u srijedu objavio da je plaćeni ubojica iz Rusije trebao u Londonu ubiti ruskog tajkuna i oštrog kritičara Kremlja Borisa Berezovskog, ali je policija to spriječila, izvješćuju agencije.

Ta je osoba, pojašnjava Scotland Yard, uhićena 21. lipnja i predana imigracijskim vlastima kako bi ga se deportiralo. Policija je toliko bila zabrinuta za život Berezovskog da mu je savjetovala da napusti Veliku Britaniju.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu" Ilustracija U regiji Herson Raznesen automobil dužnosnika stranke Jedinstvena Rusija: Preminuo u bolnici, istraga je u tijeku

Berezovski, (61), je kazao da osim što što ga je na mogući atentat upozorila britanska obavještajna služba, dojavu o zavjeri je primio i iz Rusije.

- Prema mojim saznanjima, netko koga znam je trebao doći u London i ubiti me na javnom mjestu, bez skrivanja, kako bi poslije mogao reći da je to učinio zbog poslovnih razloga, rekao je Berezovsky za BBC.

- Iza ove zavjere osobno stoji Putin, bio je odlučan Berezovski, i dodao da "uopće nije iznenađen što ga se pokušava likvidirati".

Ruski je tajnik nesmiljeni kritičar predsjednika Vladimira Putina a bio je prijatelj bivšeg KGB-ovog špijuna Aleksandra Litvinenka, koji je krajem 2006. usmrćen radioaktivnim trovanjem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene