Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanska policija isključila urotu u pogibiji Lady Di

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija odbacila je svaku mogućnost da je pogibija princeze Dijane u Parizu 1997. bila posljedica bilo kakve urote, objavivši kako se radilo o 'nesretnom slučaju'.

Nakon trogodišnje istrage, bivši direktor Scotland Yarda John Stevens izjavio je kako su 'sumnje' o uroti, posebice one koje je iznio Mohamed Al-Fayed bile 'neutemeljene'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europski sud odbacio Fayedovu žalbu na istragu o Dianinoj smrti Slika nije dostupna Vozač princeze Diane bio je pijan?

Mohamed Al-Fayed je otac Dodija Al-Fayeda, Dianininog navodnog zaručnika koji je u trenutku nesreće bio s njom i također je izgubio život u nesreći. 

Stevens je isto tako odbacio i glasine da je princeza, čija je smrt duboko ožalostila milijune njezinih štovatelja u Britaniji i svijetu, bila trudna u trenutku pogibije i opovrgnuo je priče tajnim zarukama s Dodijem, kao i da su se trebali vjenčati.

'Nije bilo urote radi ubojstva bilo kojeg putnika u automobilu. Riječ je o nesretnom slučaju', rekao je Stevens, istaknuvši kako je automobil jurio iznimno velikom brzinom kako bi pobjegao pred paparazzima i da je vozač Henri Paul bio pod utjecajem alkohola, sa gotovo dvostrukom količinom alkohola nego što je dopušteno prema britanskim zakonima.

Dijana (36), Dodi Al-Fayed (42) i njihov vozač poginuli su 31.
kolovoza iza ponoći kada se njihov mercedes zabio u potporni stup u jednom pariškom tunelu.

Ranije završena francuska istraga za nesreću je također okrivila alkoholiziranog Henrija Paula.

No, i devet godina nakon kobne nesreće ne prestaju glasine i govorkanja kako su Diana i Dodi bili žrtve zavjere.

Mohamed Al-Fayed, milijarder egipatskog podrijetla, i dalje je
siguran da su njegov sin jedinac i princeza Diana bili žrtve urote britanske tajnih službi koje su tako htjele spriječiti njihovo vjenčanje i moguću kompromitaciju britanske kraljevske obitelji.

I prije objavljivanja izvješća koje ima više od 800 stranica,
Al-Fayed je odbacio mogućnost da je riječ o nesretnom slučaju. Za BBC je izjavio kako nalazi obdukcije, koju je provelo pet najboljih stručnjaka za sudsku medicinu koje je on unajmio, proturječe nalazima iz Stevensova izvješća. Lord Stevens 'učinio je ono što su od njega tražile obavještajne službe", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene