Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave su donijele kaos u u prometu

Britanija u kolapsu zbog velikih poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci mostova i cesta zatvoreni su za promet, a u dvadesetak škola u okrugu Lake se ne održava nastava zbog katastrofalnih poplava koje su zadnjih dana pogodile sjeverozapad Engleske.

Šesnaest mostova i 25 cesta zatvoreno je za promet u okrugu Cumbria, koji je najteže pogođen poplavama. Prometne službe nastavile su u ponedjeljak provjeravati sigurnost prometnica u toj regiji gdje su poplave srušile šest mostova, a u petak odnijele i život 44-godišnjeg policajca koji je na mostu odvraćao automobile od prijelaza i poginuo pri urušenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu" Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!"

Potraga je u tijeku za 21-godišnjom ženom nestalom u subotu navečer, a strahuje se da je poginula u nabujaloj rijeci Usk. Oko 1.400 domova oštećeno je u okrugu Cumbria gdje je u 24 sata palo više od 314 mm kiše između četvrtka i petka.

Najteže je pogođen grad Cockermouth u kojemu komunalne vlasti u ponedjeljak raščišćavaju ulice zatrpane otpadom. Dijelu stanovnika dopušten je povratak u njihove domove pošto je više od 900 stanova bilo evakuirno zbog oštećenosti.

Premijer Gordon Brown u subotu je obišao unesrećeno područje i najavio da će vlada pomoći s milijun funti (1,11 milijun eura), ali štete bi mogle biti veće od 100 milijuna funti (112 milijuna eura).(Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene