Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za lažne tvrdnje

Britanija: Malezijski avion vrlo vjerojatno srušen ruskim projektilom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanija zna i za podatke koji daju naslutiti da su separatisti planirali razbacati dijelove drugoga aviona na mjesto pada malezijskoga Boeinga 777

Britanija je u subotu optužila Rusiju za lažne tvrdnje u vezi s malezijskim zrakoplovom srušenim u istočnoj Ukrajini te ustvrdila da je 'vrlo vjerojatno' kako ga je srušio projektil nabavljen u Rusiji, a ispaljen s položaja proruskih separatista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nemamo opreme' Proruski separatisti: Ali mi ne možemo srušiti putnički zrakoplov Slika nije dostupna Australska vlada 'Na mjestu pada MH17 moglo bi biti još do 80 mrtvih tijela'

Foreign Office priopćio je kako je Rusija objavila niz kontradiktornih tvrdnji o padu aviona u kojem je poginulo svih 298 putnika i članova posade, među kojima je bilo i desetero Britanaca.

Malezijski i nizozemski premijer razgovarat će o pristupu srušenom avionu

Britanija zna i za podatke koji daju naslutiti da su separatisti planirali razbacati dijelove drugoga aviona na mjesto pada malezijskoga Boeinga 777, kako bi zavarali istražitelje, kaže se u priopćenju.

Britansko je priopćenje objavljeno pošto je ruski veleposlanik u Britaniji Aleksander Jakovenko novinarima u četvrtak rekao da tvrdnje kako je Rusija umiješana u rušenje 'ne drže vodu'.

Priopćenje Foreign Officea nazvano 'Ruski mitovi o MH17' odbacilo je tvrdnje Kremlja da samo pruža humanitarnu pomoć separatistima te da zapadni dokazi koji navodno pokazuju suprotno nemaju nikakav kredibilitet.

Neočekivani pronalazak: Pronađen trup srušenog aviona i još tijela žrtava!

'Kad se zna koliko ima dokaza, a sve ih je više, bez uvjerljivih dokaza za suprotno, smatramo da je veoma vjerojatno da je let MH17 srušen ruskim projektilom zemlja-zrak SA-11, kojim su rukovali s područja proruskih separatista koji u Ukrajini uživaju rusku potporu', kaže se u priopćenju.

'Rusija je objavila velik broj kontradiktornih tvrdnji koje jedna drugu isključju, a za taj napad okrivljuju Ukrajinu, ali one se ne temelje na činjenicama', dodaje se. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene