Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Singapurski zakon

Britanac uhićen jer je objavio knjigu o smrtnim kaznama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Singapurske vlasti uhitile su britanskog autora Alana Shadrakea, zbog optužbi za klevetanje i nepoštivanje suda.

Shadrake je uhićen samo dan nakon objavljivanja knjige o smrtnim kaznama u tom gradu-državi. Uhićen je tijekom jučerašnjeg dana u hotelu te će biti zadržan u policiji sve do završetka istražnih radnji, obznanilo je glasnogovorništvo singapurske policije.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura

Shadrake je 3. srpnja redakciji agencije Reuters poslao email, u kojem se nazvao 'britanskim slobodnim novinarom i književnikom', te obznanio kako planira objaviti svoju knjigu 'Once a jolly hangman: Singapore justice in the dock', u samom Singapuru. Lokalni list Straight Times piše kako je 75-godišnji Shadrake u svojoj knjizi od 219 stranica iznio neke od visoko profiliranih slučajeva sudskih slučajeva u Singapuru, koji su završili smrtnom presudom. U knjigu je uključen i intervju s nekadašnjim singapurskim izvršiteljem smrtnih kazni, Darshanom Singhom.

Ubojstva u Singapuru se smrtno kažnjavaju primjerice ubojstva i šverc droge, a njihova stopa kriminala najmanja je u svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene