Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao 14 računa

Breivikova majka pomogla mu u 'pranju' novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka norveškog terorista Andresa Breivika priznala je da je sinu pomogla u ‘pranju’ novca koje je zaradio prodajući lažne sveučilišne diplome preko interneta.

Kupci su mu slali novac PayPalom, a on bi s računa putem bankomata u Oslu povlačio manje količine novca, koristeći strane kreditne kartice. Prema policiji, Breivikova majka uplaćivala je potom taj novac na svoje račune koje je imala otvorene u tri banke, a potom ih vraća sinu. Radi se o svoti od 400.000 norveških kruna (oko 390.000 kuna)

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova

>> Breivik planirao ubiti Baracka Obamu

>> Breivik neće kazneno odgovarati za smrt 77 osoba!

Četrnaest bankovnih računa, koji navodno pripadaju Breiviku, otkriveni su u Latviji, Estoniji, SAD-u, Dominikanskoj Republici i još nekim zemljama, piše The Voice od Russia. Breivik je također priznao da je planirao bombaški napad na američkog predsjednika Baracka Obamu kada je došao po Nobelovu nagradu 2009. godine.

Breivik je navodno policiji kazao da se želio obući kao policajac te napad izvesti automobilom punim eksploziva. Kazao je kako je za taj napad bio inspiriran napadom na WTO 1993. godine te načinom na koji je Timothy McWay izveo napad u Oklahomi 1995. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene