Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brazil neće izvoziti rižu kako bi stao na kraj poskupljenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazil je odlučio da će obustaviti izvoz riže i da će na dražbi prodati dio svojih zaliha kako bi zaustavio rast cijene i zadovoljio domaće potrebe, priopćila je vlada.

Ministarstvo poljoprivrede će odrediti postotak zaliha riže koje će se ponuditi na dražbi kako bi se suzbio rast cijene koja, kako smatra vlada, raste brzinom od 1 posto na dan u veleprodaji. Zalihe te osnovne namirnice u Brazilu iznose oko 1,6 milijuna tona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontroverzni biznis Led s Arktika izvoze u Dubai: Umjesto u oceanu topi se u skupim koktelima Čokolada; ilustracija - 3 rekord probijen Prijeti nam najveća cijena slatkog grijeha u povijesti: "To više nitko ne može podnijeti"

Ministar poljoprivrede Reinhold Stephanes rekao je u srijedu da bi obustava izvoza trebala jamčiti "sigurnost opskrbe u idućih šest do osam mjeseci".

Veliki južnoamerički proizvođač ove godine računa s berbom riže od oko 12 milijuna tona, ali gotovo sva proizvodnja ide na unutarnju potrošnju, a izvozi tek jedan mali dio. Ove godine se brazilski zahtjev procjenjuje na 13,1 milijuna tona.

Nagli rast cijene poljodjelskih proizvoda lani omogućio je brazilskim proizvođačima da ostvare veliku zaradu zahvaljući izvozu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene