Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle u svojoj su prvoj Božićnoj poruci kao predsjednički par odali počast američkim vojnicima, pozdravivši muškarce i žene 'koji su daleko od svojih obitelji' i 'riskiraju svoje živote da bi zaštitili naše'.


'Bio sam iznimno iznenađen vašim duhom žrtvovanja, vašom željom da služite', rekao je Obama u poruci emitiranoj za Badnjak a upućenoj svim američkim vojnicima. Ostavlja ga, kako je rekao, potpuno zatečenim njihova predanost, 'od Bagdada do korejskog poluotoka'.

'Michelle i ja dirnuti smo vašom predanošću, vašom, ranjeni ratnici... koji se borite kako bi ozdravili da se vratite u svoje postrojbe', dodao je Obama u poruci snimljenoj prije odlaska na odmor na Havaje.

Obama spomenuo i lijesove vojnika

Vezani članci Beba, ilustracija Liječnici vjeruju da je ovo prvi takav slučaj: U Iraku rođen i operiran dječak s tri penisa Papin posjet Iraku Iran podržao povijesni posjet pape Franje Iraku: ''Nema druge poruke osim dijaloga, mira i prijateljstva između religija''

Spomenuo je i lijesove prekrivene zastavama u Doveru, vojnoj bazi u Delawareu kamo stižu tijela poginulih američkih vojnika. Michelle Obama govorila je pak o obiteljima vojnika, posebno bračnim partnerima koji sami obavljaju roditeljske dužnosti.

Predsjednik Obama najavio je početkom prosinca slanje dodatnih 30.000 vojnika u Afganistan. Poslije je priznao da je ta odluka bila najteža otkad je preuzeo predsjedničku dužnost. (Hina)