Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas odluka o pritvoru

Braća Lijanović noć proveli u policiji: 'Dali su iskaze i odbaculi sve optužbe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnica Nada Dalipagić iz Mostara, koja zastupa neke od uhićenih, izjavila je lokalnim medijima kako su njeni branjenici odbacili optužbe koje im se stavljaju na teret.

Četrnaest osoba uhićenih u srijedu, među kojima su i dva ministra u vladi Federacije Bosne i Hercegovine te jedan zastupnik u parlamentu BiH, noć su proveli u pritvoru Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) gdje su podvrgnuti kaznenoj obradi, a tijekom dana će biti predani Tužiteljstvu BiH, potvrđeno je u četvrtak ujutro iz sjedišta tog tužiteljstva u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Tužiteljstvo BiH odmah nakon toga odlučit će hoće li za neke od njih od Suda BiH tražiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

VIDEO - VELIKA AKCIJA U BiH: Uhićena braća Lijanović

Odvjetnica Nada Dalipagić iz Mostara, koja zastupa neke od uhićenih, izjavila je lokalnim medijima kako su njeni branjenici odbacili optužbe koje im se stavljaju na teret.

'Dali su iskaze i odbaculi sve optužbe. Jerko Ivanković Lijanović detaljno je govorio o osnivanju tvrtki o kojima su se interesirali istražitelji te je zanijekao bilo kakvu krivnju', kazala je Dalipagić kako je u četvrtak citira "Dnevni avaz".

Policija je u srijedu po nalogu pravosudnih tijela privela četvoricu braće Ivanković-Lijanović, vlasnike mesne industrije iz Širokog Brijega.

Jerko Ivanković-Lijanović ujedno je potpredsjednik vlade FBiH i ministar poljoprivrede, a njegov brat Mladen zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta BiH.

Akcija Damask: Kod osumničenih za terorizam u BiH zaplijenjen veći vojni arsenal

Priveden je i Milorad Bahilj, ministar trgovine u federalnoj vladi koji je na tu dužnost postavljen kao član Narodne stranke "Radom za boljitak" koju su utemeljili upravo Lijanovići.

Uhićeno je još deset osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u otvaranju fiktivnih tvrtki preko kojih je mesna industrija "Lijanovići" izbjegavala plaćanje poreza, a istraga se vodi i zbog sumnji u nenamjensko trošenje poticaja za poljoprivredu te nezakonitu preprodaju zaliha iz entitetske Direkcije robnih rezervi.

Iz vlade Federacije BiH najavljeno je kako će ona nastaviti s redovitim poslovima bez obzira na uhićenje dvojice ministara.

'Neka svatko odgovara za svoje postupke', kratko je komentirao entitetski premijer Nermin Nikšić.

S obzirom da će u BiH za mjesec dana biti provedeni izbori nema izgleda da bi se eventualno raspravljalo o smjeni ministara Lijanovića i Bahilja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene